Inductive Detection Encoder and Digital Micrometer | Induktiver Erkennungskodierer und digitales Mikrometer | Codeur de détection inductive et micromètre numérique

IPC Hauptklasse:G01D000520
Anmelder:Mitutoyo Corporation (0)
20-1, Sakado 1-chome, ; Takatsu-ku, ; Kawasaki, Kanagawa 213-0012, JP
Erfinder:Tsuji, Shozaburo (0)
Mitutoyo Corporation; 1-20-1, Sakado; Takatsu-ku, Kawasaki-shi; Kanagawa 213-8533, JP
Anmeldung:14.09.12
Offenlegung:16.09.11
Patenterteilung:13.03.19

An inductive detection encoder according to the present invention includes: first and second members which are oppositely disposed so as to relatively move in a measurement direction; a transmitting coil formed in the first member; a magnetic flux coupled body which is formed in the second member and coupled with a magnetic field generated by the transmitting coil; and a receiving coil formed in the first member and having receiving loops. At least one of the transmitting coil and the receiving coil has a specific pattern that impairs the uniformity and periodicity of a pattern; and a dummy pattern formed in a position corresponding to a specific phase relationship of a cycle generated by the track with respect to the specific pattern.