Detector, light guide and utility meter | Detektor, Lichtleiter und Zählereinrichtung | Détecteur, guide optique et compteur

IPC Hauptklasse:G01D0005347
Anmeldung:13.11.12
Offenlegung:13.11.12
Patenterteilung:13.03.19

A detector is provided for detecting the interruption of a light path, the detector comprising a light emitter (2), a light receiver (4), and a light guiding arrangement disposed opposite the light emitter and receiver. A gap is defined between the light guiding arrangement and at least one of the light emitter and receiver to receive a movable part (24) capable of interrupting the light path there between. Also provided is a light guide for use with such a detector and a utility meter comprising such a detector. In one specific embodiment, an opto electronic detector for detecting rotation of a coding wheel in a utility meter is provided.