STATOR USED IN RESOLVERS, AND RESOLVER INCLUDING SAME | STATOR FÜR KOORDINATENWANDLER UND KOORDINATENWANDLER DAMIT | STATOR POUR TRANSFORMATEUR ET TRANSFORMATEUR L'UTILISANT

IPC Hauptklasse:G01D0005244
Anmeldung:27.03.13
Offenlegung:19.11.12
Patenterteilung:20.03.19

The present invention relates to a stator used in resolvers, in which multiple slots are formed at constant intervals in the circumferential direction and have an excitation coil, a first output coil, and a second output coil are respectively wound around the multiple slots. The excitation coil is wound by a number of windings that is changed on the basis of a sinusoidal wave in accordance with the order of the multiple slots in the circumferential direction. After the first output coil is wound by a number of windings resulting from the division of the total number of windings by a constant ratio, the second output coil is wound, and then the rest of the first output coil is wound.

La présente invention concerne un stator pour transformateur, dans lequel de multiples fentes sont formées à intervalle constant dans la direction circonférentielle, une bobine d'excitation, une première bobine de sortie et une seconde bobine de sortie étant respectivement enroulées autour des multiples fentes. La bobine d'excitation est enroulée par un certain nombre d'enroulements qui est modifié sur la base d'une onde sinusoïdale selon l'ordre des multiples fentes dans la direction circonférentielle. Après que la première bobine de sortie est enroulée par un certain nombre d'enroulements résultant de la division du nombre total d'enroulements par un rapport constant, la seconde bobine de sortie est enroulée, puis le reste de la première bobine de sortie est enroulé.