Configuring a device in a network | Konfiguration einer Vorrichtung in einem Netzwerk | Configuration d'un dispositif dans un réseau

Anmeldung:08.12.14
Offenlegung:04.11.14
Patenterteilung:20.03.19

A method is disclose that may include sending, from a management device to a monitoring device, a request for a network address associated with a configuration setting for the service provided by the monitoring device that generated the event message. The method may include receiving, in the management device and from the monitoring device, the network address. The method may also include requesting a resource identified by the network address, wherein the resource includes a web page hosted by a web server and displaying the web page to a user, wherein the web page is configured to enable the user to alter the configuration setting of the service that generated the event. The method may also include transmitting the altered configuration setting to the web server, wherein the web server initiates an update of the configuration setting of the service based on the altered configuration setting.