Reflection symmetric scatterometry overlay targets and methods

Patentnummer:US10234280B2
Anmelder:KLA-Tencor Corporation (0)
One Technology Drive, Milpitas, CA 95035, US
Anmeldung:15.04.15
Offenlegung:26.07.13
Patenterteilung:19.03.19

A method for target measurement is provided which comprises designing a reflection-symmetric target and measuring overlays of the target along at least one reflection symmetry direction of the target. Also, a tool calibration method comprising calibrating a scatterometry measurement tool with respect to a reflection symmetry of a reflection symmetric target. Further provided are methods of measuring scatterometry overlay using first order and zeroth order scatterometry measurements of a reflection-symmetric scatterometry targets. Also, a scatterometry target comprising a reflection-symmetric target having two cells in each of at least two measurement directions, wherein respective cells have different offsets along one measurement direction and similar offsets along other measurement directions. Further, a scatterometry measurement system comprising a reflection symmetric illumination and calibrated to measure reflection symmetric targets. Also, metrology tool comprising an illumination path and a collection path of the tool which are symmetric to reflection symmetries of a target.

US10234280B2