IPC Hauptklasse:G01D0005244
Anmeldung:03.04.14
Offenlegung:03.04.13
Patenterteilung:05.12.18

An encoder (100) for outputting a measurement value (220) of a position or angle of a scale (16) in accordance with a command signal (210) transmitted with a cycle, includes: a detector (10) configured to perform detection of a signal from the scale and output a detection signal; and a processor (150) configured to perform generation of data representing a position or angle of the scale based on the detection signal, perform correction of the data based on a change amount of the position or angle along with movement of the scale in a delay time till receiving of a subsequent command signal after the detection, and perform outputting of the corrected data. The processor is configured to perform processing including the generation and correction in accordance with receiving of the command signal, and perform a plurality of the processing in parallel.