APPARATUS AND METHODS FOR DIMENSIONING AN OBJECT CARRIED BY A VEHICLE MOVING IN A FIELD OF MEASUREMENT | VORRICHTUNG UND VERFAHREN ZUR DIMENSIONIERUNG EINES OBJEKTS, DAS VON EINEM FAHRZEUG GETRAGEN WIRD, DAS SICH IN EINEM MESSFELD BEWEGT | APPAREIL ET PROCÉDÉS DE DIMENSIONNEMENT D'UN OBJET TRANSPORTÉ PAR UN VÉHICULE SE DÉPLAÇANT DANS UN CHAMP DE MESURE

Patentnummer:EP3203180B1
Anmeldung:04.02.16
Offenlegung:04.02.16
Patenterteilung:05.12.18

A system for measuring the dimension of an object on a pallet transported by a forklift vehicle moving within an area of measurement, the system comprising: an adjustable arrangement of a plurality of scanners comprising; at least a first scanner being disposed on a first side of the area of measurement; at least a second scanner being disposed on a second side, opposite to first side of the area of measurement and across the first scanner; the first scanner and the second scanner forming a dual-head scanner arrangement and being configured to capture dimensions of the object, at least a third scanner being disposed on the first side of the area of measurement and oriented parallel to the first scanner; the first scanner and the third scanner being configured to capture speed and direction of the object. Each of the plurality of scanners comprise, processor means, configured to operate each of the scanners, and wherein the system comprises a synchronizing means configured to synchronize operation of the first scanner with the second scanner to capture dimension data of the object, and a correlating means configured to correlate operation of the first scanner with the third scanner in order to capture speed and direction of the object; and wherein the arrangement of the plurality of scanners establishes the area of measurement; wherein the disposition of the first and second scanners establishes the width of the area of measurement within which the object to be dimensioned is movable and wherein the disposition of the first and third scanners establishes a length of the area measurement.

EP3203180B1