Vehicle length estimation | Fahrzeuglängenschätzung | Estimation de longueur de véhicule

Anmeldung:09.02.12
Offenlegung:14.02.11
Patenterteilung:19.12.18

The invention relates to a method for determining the configuration of a moving vehicle, which method comprises: identifying when the vehicle pivots, and generating on the basis thereof a pivot signal S T; detecting at least one vehicle reference point by means of a detector unit situated on the vehicle when the vehicle pivots, and generating on the basis thereof a reference signal SR; determining on the basis of said reference signal a linear distance between said vehicle reference point and the detector unit, and generating on the basis thereof a distance signal SD; determining for the vehicle a pivot angle α related to said vehicle reference point, and generating on the basis thereof a pivot angle signal Sα; calculating a vehicle length on the basis of at least said linear distance and said pivot angle when the vehicle pivots, and generating on the basis thereof a vehicle length signal SL. The invention comprises also a system for determining the configuration of a moving vehicle.