Sensor network | Sensornetzwerk | Réseau de détection

IPC Hauptklasse:G01D000514
Anmelder:Leuze electronic GmbH + Co. KG (0)
73277, Owen, DE
Anmeldung:19.04.06
Offenlegung:29.04.05
Patenterteilung:14.11.18

Die Erfindung betrifft ein Netzwerk (1) von über einen Datenbus (7) verbundenen Sensoren (2, 2', 2", 2''') zur Detektion von Objekten (6). In den einzelnen Sensoren (2, 2', 2", 2''') generierte Daten werden über den Datenbus (6) an die weiteren Sensoren (2, 2', 2", 2''') übertragen. In einem der Sensoren (2, 2', 2", 2''') wird aus den Daten der einzelnen Sensoren (2, 2', 2", 2''') ein Gesamtergebnis generiert, welches an eine übergeordnete Einheit ausgebbar ist.

Sensor network, used in monitoring complex installations e.g. machines, includes sensors that generate data about detected object and transfers generated data to other sensors via data bus to produce superordinate sensor output

The sensor network (1) includes sensors (2,2',2") connected by a data bus (7) for detecting objects (6). Each sensor generates data about the detected object and transfers the generated data to other sensors via the data bus. The data generated by individual sensors are combined to output a superordinate sensor output. Data transmission between the sensors can be activated or deactivated. A new sensor can be integrated into the senor network to replace a defective sensor. The data bus transmits radio signals in performing data communication between the sensors.