ABSOLUTE ENCODER AND SURVEYING DEVICE | ABSOLUTCODIERER UND VERMESSUNGSVORRICHTUNG | CODEUR ABSOLU ET APPAREIL D'ÉTUDE

IPC Hauptklasse:G01D0005244
Erfinder:Yanobe, Satoshi (0)
Kanagawa, JP
Anmeldung:06.08.15
Offenlegung:07.08.14
Patenterteilung:14.11.18

An absolute encoder includes a light-emitting mechanism including a light-emitting surface and emitting detection light from the light-emitting surface. A light-receiving mechanism including a scale plate having a scale area and receiving at a light-receiving area the detection light emitted from the light-emitting surface and passing through the scale area of the scale plate. The light-emitting mechanism and the light-receiving mechanism are set to a positional relationship that inclines an irradiation axis extending from the light-emitting surface through the scale area to the light-receiving area relative to a rotation axis direction of the scale plate.