Erfinder:OULD, John (0)
Charles, Sideway Cottage; 119 Farleigh Road, Backwell, North Somerset BS48 3PG, GB
Anmeldung:16.04.13
Offenlegung:18.04.12
Patenterteilung:21.11.18

A method of scanning an object using an analogue probe mounted on a machine tool, so as to collect scanned measurement data along a nominal measurement line on the surface of the object, the analogue probe having a preferred measurement range. The method comprises controlling the analogue probe and/or object to perform a scanning operation in accordance with a course of relative motion such that the analogue probe's preferred measuring range traverses across the object along the nominal measurement line a plurality of times, in which the position of the analogue probe's preferred measuring range relative to the surface of the object is different for different traverses.