OPTICAL MEASUREMENT APPARATUS | OPTISCHE MESSVORRICHTUNG | APPAREIL DE MESURE OPTIQUE

Anmelder:OMRON CORPORATION (0)
Kyoto, JP
Anmeldung:22.06.17
Offenlegung:08.07.16
Patenterteilung:26.09.18

The optical measurement apparatus includes an interface unit and a measuring unit. The interface unit is configured to receive a synchronization signal transmitted from a PLC to a fieldbus at a constant communication cycle, and output, in synchronization with the synchronization signal, a result of measurement (a measured value) by the optical measurement apparatus and a synchronization supervisory signal. The measuring unit is configured to execute optical measurement at a measurement cycle irrelevant to the communication cycle and generate a result of the measurement and a synchronization supervisory signal. The measuring unit sets the synchronization supervisory signal into an ON state in synchronization with receipt of the synchronization signal by the interface unit after start of the measurement, and sets the synchronization supervisory signal into an OFF state in synchronization with receipt of the synchronization signal by the interface unit when the interface unit outputs the measurement result.