Device and method for performing special functions of a transport apparatus in a container processing installation

Patentnummer:US10040638B2
Anmelder:Krones AG (0)
Böhmerwaldstraße 5, 93073 Neutraubling, DE
Anmeldung:07.03.16
Offenlegung:13.09.13
Patenterteilung:07.08.18

Die vorliegende Erfindung stellt eine Transporteinrichtung zum Transport von Behältern in einer Behälterbehandlungsanlage mit einer Transportbahn, einer Vielzahl von Transportelementen zum Transportieren eines oder mehrerer Behälter, wobei die Vielzahl der Transportelemente bewegbar an der Transportbahn angeordnet sind, mindestens einem Sonderelement, das an der Transportbahn bewegbar angeordnet und verschieden von der Vielzahl der Transportelement ist, und einer Steuer- und/oder Regeleinheit zur Verfügung, wobei die Transportbahn, die Vielzahl der Transportelemente und das Sonderelement derart ausgestaltet sind, dass die Vielzahl der Transportelemente und das Sonderelement mittels der Steuer- und/oder Regeleinheit einzeln steuerbar entlang der Transportbahn geführt werden können.

A transport apparatus for transporting containers in a container-processing installation. The transport apparatus includes a transport track, a plurality of transport elements for transporting one or more containers, wherein the plurality of transport elements is movably arranged on the transport track, at least one special element, which is movably arranged on the transport track and is different from the plurality of transport elements, and an open-loop and/or closed-loop control unit. The transport track, the plurality of transport elements, and the special element are designed in such a way that the plurality of transport elements and the special element can be guided along the transport track in such a way that the plurality of transport elements and the special element are individually controllable by the open-loop and/or closed-loop control unit.

La présente invention concerne un dispositif de transport servant à transporter des contenants dans un système de traitement de contenants, comprenant une voie de transport, une pluralité d'éléments de transport servant à transporter un ou plusieurs contenants, la pluralité d'éléments de transport étant disposés de manière à pouvoir se déplacer sur la voie de transport, au moins un élément spécial disposé de manière à pouvoir se déplacer sur la voie de transport et différent de la pluralité d'éléments de transport, et une unité de commande et/ou de régulation. La voie de transport, la pluralité d'éléments de transport et l'élément spécial sont conçus de sorte que la pluralité d'éléments de transport et l'élément spécial puissent être guidés le long de la voie de transport en étant commandés individuellement par l'intermédiaire de l'unité de commande et/ou de régulation.

US10040638B2