IPC Hauptklasse:G01D000514
Anmeldung:23.02.17
Offenlegung:25.02.16
Patenterteilung:06.06.18

The invention concerns an angle sensor and a method of measuring an angle of a magnetic field. The angle sensor is configured configured to measure a direction of a magnetic field in a plane, comprising a first magnetic field sensor (1) having a first sensitivity direction and delivering a first voltage, a second magnetic field sensor (2) having a second sensitivity direction and delivering a second voltage, a first current source (3) supplying a first biasing current to the first magnetic field sensor (1), a second current source (4) supplying a second biasing current to the second magnetic field sensor (2), and electronic circuitry configured to adjust the first biasing current and the second biasing current in such a manner that a sum of the first voltage and the second voltage equals 0, the adjusted values of the first and second biasing currents when the signal U equals 0 representing the angle of the magnetic field.