Patentnummer:EP2972069B1
Anmeldung:13.03.14
Offenlegung:15.03.13
Patenterteilung:28.02.18

Aspects of the present invention relate to systems, methods, and computer program products for measuring and compensating for optical distortion. The system includes a plurality of reference marks; a recording device configured to record a first orientation and a first position of a plurality of reference marks relative to a pointing angle of the recording device when an object is located outside of a field of view of a recording device, the recording device configured to record a second orientation and a second position of a plurality of reference marks relative to the pointing angle of the recording device when an object is located inside the field of view; and a processor configured to compare the first orientation and the first position of the plurality of reference marks to the second orientation and the second position of the plurality of the reference marks for measuring distortion of the object.

Des aspects de la présente invention portent sur des systèmes, des procédés et des produits programme d'ordinateur pour mesurer et compenser une distorsion optique. Le système comprend une pluralité de marques de référence; un dispositif d'enregistrement configuré pour enregistrer une première orientation et une première position d'une pluralité de marques de référence par rapport à un angle de pointage du dispositif d'enregistrement lorsqu'un objet est situé en dehors d'un champ de vision du dispositif d'enregistrement, le dispositif d'enregistrement étant configuré pour enregistrer une seconde orientation et une seconde position d'une pluralité de marques de référence par rapport à l'angle de pointage du dispositif d'enregistrement lorsqu'un objet est situé à l'intérieur du champ de vision; et un processeur configuré pour comparer la première orientation et la première position de la pluralité de marques de référence à la seconde orientation et la seconde position de la pluralité de marques de référence pour mesurer une déformation de l'objet.

EP2972069B1