Anmeldung:05.02.16
Offenlegung:31.03.15
Patenterteilung:17.01.18

A method for aligning a machine tool reference frame with a camera reference frame includes applying at least two linear machine movements and at least two rotational movements to a machine arm. Measurements are taken during these movements. Transforming the camera reference frame to the machine reference frame is based on an angular offset and x, y and z offsets between a machine tool origin and a camera origin based on the measurements taken during the machine movements.