Anmeldung:26.01.16
Offenlegung:29.01.15
Patenterteilung:13.12.17

In one example, the disclosure is directed to a method of determining a length of a wear pin in a brake assembly. The method includes obtaining an input image of a portion of the brake assembly, such as with a camera. The input image includes the wear pin and a reference object, and the reference object has aknown dimension. A processor may determine, based on the input image, animage dimension of the reference object. The processor may determine, based on the input image, animage dimension of the wear pin. The processor may further determine, based on the image dimension of the reference object, the image dimension of the wear pin, and the known dimension of the reference object, an estimated measurement of the dimension of the wear pin.