Anmelder:Hexagon Technology Center GmbH (0)
Heinrich-Wild-Strasse, 9435 Heerbrugg, CH
Erfinder:PETTERSSON, Bo (0)
22 Coval Gardens, London SW14 7DG, GB
Anmeldung:18.02.15
Offenlegung:18.02.15
Patenterteilung:22.11.17

The invention pertains to a method for determining machine parameters of a mechanical device in which a first element (2) and a second element (3) are mutually movable in settable patterns of movement, the method comprising placing a measuring arm (7) between the first and second elements, displacing the first and second elements mutually in a predetermined intended movement path, applying a predetermined force between the first element (2) and the second element (3) substantially in the longitudinal direction of the measuring arm (7), recording the resulting actual movement path by means of the measuring arm (7), thereby determining a difference between the intended movement path and the actual movement path, and deriving, based on the determined difference, machine parameters indicating a condition of the mechanical device, characterized in that the predetermined force comprises a dynamically varying portion. The invention furthermore pertains to a test assembly (6) for performing said method.