MEASURING SURFACE OF A LIQUID | MESSUNG DER OBERFLÄCHE EINER FLÜSSIGKEIT | MESURE DE SURFACE D'UN LIQUIDE

Anmeldung:19.05.16
Offenlegung:20.05.15
Patenterteilung:29.11.17

A method of measuring a surface of a liquid, the surface of the liquid having an edge which contacts a solid structure and an interior area which does not contact the solid structure. The surface of the liquid and the solid structure are illuminated with a pattern so that an upper part of the pattern is projected onto the solid structure to form an upper projected pattern and a lower part of the pattern is projected onto the interior area of the surface of the liquid to form a lower projected pattern. An image of the upper projected pattern is acquired and analysed to determine a height of the edge of the surface of the liquid. An image of the lower projected pattern is acquired and analysed to determine a characteristic of the interior area of the surface of the liquid.