MAGNETIC DISPLACEMENT SENSOR | MAGNETISCHER WEGSENSOR | CAPTEUR DE DÉPLACEMENT MAGNÉTIQUE

IPC Hauptklasse:G01D000514
Anmelder:Conti Temic Microelectronic GmbH (0)
90411, Nürnberg, DE
Anmeldung:06.03.09
Offenlegung:07.03.08
Patenterteilung:13.09.17

Bei einem magnetischen Wegsensor (1) sind zur Erzielung eines verbesserten Messverhaltens die Magnete (4, 5) in Richtung einer x-Achse derart geformt, dass eine z-Komponente (B z)der Flussdichte im Bereich eines Hubes eine im Wesentlichen lineare Kennlinie aufweist und/oder die Magnete (4, 5) in Richtung einer y-Achse derart geformt, dass die z-Komponente (Bz) im Bereich eines Querversatzes im Wesentlichen konstant ist.

The invention relates to a magnetic displacement sensor (1), where, in order to achieve an improved measurement behaviour, the magnets (4, 5) are formed in the direction of an x axis such that a z component (B z) of the flux density has an essentially linear characteristic curve in the region of travel and/or the magnets (4, 5) are formed in the direction of a y axis such that the z component (Bz) is essentially constant in the region of a transversal offset.

L'invention concerne un capteur de déplacement magnétique (1). Pour obtenir un comportement de mesure amélioré, les aimants (4, 5) sont formés en direction d'un axe x de telle manière qu'une composante z (B z) de la densité de flux présente une caractéristique essentiellement linéaire dans la zone d'une course, et/ou les aimants (4, 5) sont formés en direction d'un axe y de telle manière que la composante z (Bz) est essentiellement constante dans la zone d'un décalage transversal.